Traditioneel is het wedstrijdseizoen weer feestelijk afgesloten bij de Clubkampioenschappen op zaterdag 28 september. Alhoewel op vrijdag 4 oktober ook nog de Schoololympiade heeft plaatsgevonden met 128 enthousiaste leerlingen van groep 7/8 van de Gorcumse scholen!

Ondanks een paar flinke buien werd er goed gepresteerd op de meerkampen en de 3000m. Ook 7 fanatieke ouders waagden zich aan de meerkamp. In tegenstelling tot de vorige jaren was er ook weer een vol podium bij de masters mannen. Alle uitslagen en winnaars zijn te vinden op atletiek.nu.

Groepsfoto, Marco van der Meijden

Uiteraard zijn de prestatiebekers voor “atleet van het jaar” ook weer uitgereikt. Bij de Senioren mannen ging de prijs naar Stijn Lagrand en Frank Oosterom voor hun individuele- en teamprestaties bij het WK Obstacle Course Racing. Sanne Ouwehand is opnieuw juniore van het jaar, voor haar 3de plek bij het discuswerpen bij de D spelen en het zilver bij het speerwerpen met een clubrecord van 33,71m. Teun van Dijk is gekozen bij de jongens voor zijn prestaties op de (middel)lange afstanden, waaronder bij de Loop naar de Pomp en de D spelen. Dax Vogelzang en Sophie Bronsema werden pupil van het jaar!

Van links naar rechts: Frank, Sanne, Dax, Sophie, Teun, Stijn
Deel van prestatiebeker winnaars, Marco van der Meijden

Femke van de Broek is de senior dame van het jaar. Verdiend door haar tijd van 3 uur en 8 minuten bij de Rotterdam marathon en ze wist ook afgelopen weekend nog de Kustmarathon te winnen. Lotte de Graaf (U18) heeft met een PR van 2,30m de Polsstok Progressie Prijs gewonnen (geïntroduceerd door Bert Vreeswijk en hier uitgereikt door de nieuwe polsstoktrainer Pieter Hanselaar). Henk de Jong (master 80+) werd bij de ABC groep nog extra in het zonnetje gezet voor zijn clubrecord kogelstoten van 6,45m.

Alle Clubkampioenen gefeliciteerd en heel veel dank aan alle enthousiaste vrijwilligers!

Nagenieten met de foto’s kan via deze pagina van Marco van der Meijden.

We hopen volgend jaar op nog meer deelnemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *